top of page
Beautiful lavender field

'the essence of a plant in a bottle'

De kracht van pure etherische oliën

In mijn praktijk, voor mezelf en voor mijn dieren gebruik ik alleen etherische oliën van therapeutische kwaliteit. Deze oliën kunnen gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier ondersteunen. Omdat deze oliën puur zijn, zijn ze erg krachtig. Denk daarom altijd aan 'less is more' als je ze gebruikt.

 

Waarom zijn pure etherische oliën zo krachtig?   

 

Etherische oliën bestaan uit sterk geconcentreerde werkzame stoffen, oftewel de essentie (energie, frequentie) van een plant (boom, struik, vrucht). De natuurlijke bestanddelen worden door het lichaam van mens en dier herkend en roepen gevoelens op van rust, balans en welzijn. Etherische oliën kunnen inwerken op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. 

Puur = kwaliteit

Etherische oliën van therapeutische kwaliteit (1% van alle oliën) zijn biologisch geteeld en puur. Alleen wanneer de verwerking van de plant met de grootste zorg plaatsvindt, kunnen alle natuurlijke helende eigenschappen (de essentie) van de plant optimaal behouden blijven. Ik gebruik daarom de oliën van Young Living.

Lavender
Chamomile
Clary sage

Wanneer kun je etherische oliën gebruiken?

  • als je je gezondheid en welzijn op een natuurlijke manier wilt ondersteunen, zowel van jezelf als je familie (mens en dier). Dat kan zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau zijn. De oliën kunnen je daar heel fijn bij ondersteunen.

  • als je lekkerder in je vel wilt zitten, je beter in balans wilt voelen

  • preventief, voor optimaal welzijn en 'wel-voelen', of je immuunsysteem wilt ondersteunen

  • omdat het zo goed voelt, en ook nog eens lekker ruikt! 

Hoe kun je etherische oliën gebruiken?

  • inademen: Doe een druppel olie in je handpalm en wrijf je handen een aantal keer met de klok mee. Dit activeert de moleculen die in de olie aanwezig zijn en zorgt voor een optimale werking. Hou je handen daarna als een 'kom' over je neus en adem de geur in (de moleculen bereiken de hersenen binnen 22 sec.)

  • aanbrengen: Naast het inademen, kunnen de meeste oliën ook op de huid worden aangebracht. De huid absorbeert de olie en zijn helende eigenschappen, en het wordt via de bloedstroom door het lichaam opgenomen (binnen 2 minuten).. De voetzolen zijn erg geschikt om olie aan te brengen.

  • verdampen/verstuiven. Gebruik een koude lucht verdamper (diffuser) voor het verstuiven/verdampen van de olie. Vul de diffuser met gekookt (afgekoeld) water en voeg een paar druppels olie naar keuze toe. Door het verstuiven van de olie in de lucht, zijn de helende eigenschappen van de olie beschikbaar (wanneer je zou verhitten, worden de natuurlijke chemische bestanddelen vernietigd cq 'verbrand').

  • je kunt de meeste etherische oliën ook als parfum dragen! 

dewdrop diffuser

'Less = more'

Wanneer je etherische oliën wilt gaan gebruiken voor jezelf of je dier, ga dan uit van 'less is more', en zeker voor dieren. Doordat de oliën zo sterk geconcentreerd zijn heb je weinig nodig. En als je ze goed bewaart, zijn ze ook jarenlang houdbaar. Je kunt de olie eventueel ook verdunnen met een neutrale dragerolie (bijv. V-6 of kokosolie).

Dieren hebben een ander energieveld dan mensen, waardoor zij nog gevoeliger zijn voor pure oliën. Wees daarom voorzichtig met gebruik of verdun de betreffende olie, en gebruik geen etherische oliën voor vogels. 

Meer weten of bestellen?

Wil je zelf of voor je dier etherische oliën gaan gebruiken, meer informatie willen over een bepaalde olie of bestellen? Neem gerust contact op, ik help je graag een happy & healthy lifestyle te leven met Young Living producten. Ik heb zelf ervaren hoe het mijn leven heeft veranderd, en dat gun ik iedereen!

Je kunt zelf bestellen via mijn verwijzingsnummer.

Young Living oils
bottom of page